Ungeaktiviteter 2025

på Folkemøde Møn
Ligesom tidligere år glæder vi os til at byde velkommen til landsdelens unge på Folkemøde Møn, den 22.-23. august 2025. Fredag d. 22. august er målrettet unge i alderen 14-25 år og med spændende interaktive debatter, workshops og digitalt undervisningsmateriale sikrer vi et stort læringsmæssigt udbytte af dagen.

Dagens fokus

Folkemøde Møn er provinsens folkemøde med fokus på ”Danmark udenfor de store byer” I år sætter vi spot på følgende 5 temaer, som har hver deres scene:

  • Klima, natur og havmiljø
  • Uddannelse og arbejdsliv
  • Kultur
  • Sundhed og det gode liv
  • Europa og omverdenen

De unge kommer helt tæt på politiske beslutningstagere, får lov at udforske demokratiet og blande sig i debatten om at være ung i provinsen. Sammen med foreninger, virksomheder, NGO’er og politikere får de unge lov til at drøfte aktuelle problemer og glæder!

Workshops med tilmelding

Her er de lærerige workhops, I kan tilmelde jer:

LIFE – Plastmissionen

LIFE Mobil Lab

Mød LIFEs mobile laboratorium på Storegade. 

Når laboratoriet er foldet ud, rummet det et 65 m2 stort undervisningslaboratorie.

Lastbilen vejer 20 tons og måler 22 meter i længden, når det er slået ud. Det har et akseltryk på 7 tons, og kan parkeres ved de fleste skoler, så alle elever får mulighed for at få et LIFE Mobil Lab på besøg. 

Tilmeldingslink: her

 

Møns Bank

Unge og økonomi

I forbindelse med Folkemøde Møn tilbyder Møns Bank den 22. august en workshop for unge. Workshoppen er udviklet som et læringsforløb på 45 minutter, hvor eleverne aktivt lærer om privatøkonomi, budget, opsparing, investering – alt det, man skal være opmærksom på, når det handler om penge.

“Desværre oplever vi, at mange unge ikke har en forståelse for indtægter og udgifter i en privatøkonomi. Det vil vi gerne hjælpe de unge til at forstå, så de får en økonomisk sund fornuft og bliver bedre rustet til fremtiden,” siger bankdirektør Per Sjørup Christiansen.

“Fremfor alt vil vi undgå, at unge havner i et ukontrolleret forbrug via Kviklån og andre fristelser, som en del unge ryger ud i,” fortsætter han. “Workshoppen er gratis, og vi nedtoner reklame for banken, så dette i sin grundform er et ønske om at bidrage til en samfundsmæssig fornuftig rådgivning af vores unge mennesker.”

Workshoppen er for folkeskolens ældste klasser samt efterskoler, gymnasier og erhvervsuddannelser og afvikles på 3. sal i bankens hovedkontor i Stege. Sidste år deltog ca. 200 unge.

Tilmeldingslink: her

Jobmuligheder

Spændende arbejdspladser i lokal debat.

I forbindelse med Folkemøde Møn tilbyder en stribe lokale arbejdspladser den 22. august en talk om spændende jobmuligheder med vægt på bæredygtighed.

– Vi vil gerne slå et slag for nogle af de mange arbejdspladser, der er på Møn og i Sydsjælland, fortæller bankdirektør Per Sjørup Christiansen, som er moderator i debatten. 

– Jobudbuddet kan blive øget, når man arbejder med og tænker bæredygtighed ind i virksomhederne. I en aktuel debat kommer vi ind på, hvad det kræver af uddannelse m.m.

Debatten bliver afviklet i Fængselsgården fra kl. 11.00-11.50. Foruden Møns Bank vil deltagere fra Andel, Vattenfall, GeoCenter Møns Klint m.fl. fortælle om lokale jobmuligheder.

– Kom og hør om forskellige jobs, hvor man bl.a. arbejder med bæredygtighed i alt fra byggeri til energi og naturpleje – og hvad det kræver for at komme i gang, tilføjer Per Sjørup Christiansen.

Tilmeldingslink: her

 

DGI Storstrømmen

Fede idrætsaktiviteter og idrætsfællesskaber, hvor der er plads til både nybegyndere og øvede unge? Hvordan kan man lave begynderhold for unge? Hvordan kan man som forening lave præstationsfede hold, hvor alle kan være med?

Tilmeldingslink: her

Det nytænkende og indbydende idrætsrum, der også inviterer til fællesskab før og efter træning. Hvad betyder faciliteter for unges idrætsdeltagelse? Er der forskel på hvad drenge og piger foretrækker? Hvordan ser din drømmefacilitet ud?  

Tilmeldingslink: her

 

Europabevægelsen

Europabevægelsen byder på tre interaktive workshops, hvor unge får muligheden for at engagere sig og lære om forskellige højaktuelle EU-relevante temaer:

Fake News, Tiktok og EU – kan vi stole på det, vi ser? 

Tilmeldingslink: her

EU og klimaet – hvem bestemmer over din fremtid? 

Tilmeldingslink: her

(U)sikkerhed i Europa – hvor går grænsen? 

Tilmeldingslink: her

Unge-dagen varer fra kl. 9-15 00 og følger nedenstående tidsplan:

Ankomst: 8.15-9.00

Åbningstale på Hovedscenen: 9.00-9.30

Debatter, workshops og undervisningsprogram: 10.00 -15.00

Voksenprogram med debatter fra alle scener fra kl. 15.00-17.00
(alle er velkomne)

 
Kontaktoplysninger

Hvis I har spørgsmål til unge-dagen, kan disse rettes til projektleder Anne Marie Søland.

info@folkemoedemoen.dk