Undervisningsmaterialer og App
I år har vi udviklet et lærerigt og gennemarbejdet undervisningsmateriale med en lærervejledning. Materialet lægger op til gruppearbejde og til mellem 2-8 lektioners arbejde pr. tema, sådan at I sammen med eleverne kan forberede deltagelsen i folkemødet.
Materialet består af opgaver baseret på elev-til elev interviews, hvor I i nogle af opgaverne selv laver spørgsmålene og i andre, får I en del af dem lige til at bruge.
Materialet fokuserer på nedenstående temaer:
- Klima og Miljø
- Trivsel og Mistrivsel
- Hvad ved du om EU
- DIG og Medierne
- Du og din KROP
- Køn og identitet
Du kan du se materialet fra 2024: Undervisningsmateriale Folkemøde Møn unge-dagen 2024
APP med multiple choice spørgsmål til brug på selve folkemødet
Igen i år har Folkemøde Møn en app med multiple choice spørgsmål. Eleverne skal på forskellige stande scanne QR-koder, hvorefter der vil komme to spørgsmål op på skærmen. På den måde kommer eleverne rundt i alle hjørner og får mulighed for en dialog med mange af de organisationer mv., som er til stede.
Du finder App´en i din App store eller Play butik.
![](https://usercontent.one/wp/folkemoedemoen.dk/wp-content/uploads/2022/11/Free_iPhone_11_Pro_Mockup_4-scaled.jpg?media=1722420844)
Download app’en “Folkemøde Møn”, hvor du plejer at downloade apps
App’en består af fem faner: Hjem, Program, Lyd, Tipskuponen og kort
- Hjem-fane: Denne fane er app’ens forside, hvor man kan se, hvem der sponserer Folkemøde Møn. Under folkemødet vil man kunne se de igangværende events “rulle” på forsiden, så man hele tiden får besked om, hvad der sker lige nu.
- Program-fane: Her kan man finde arrangementerne på Folkemøde Møn 2024, med undtagelse af enkelte workshops. Det er en god idé at sætte sig godt ind i programmet inden folkemødet og måske bede sin klasse om at være til stede ved en specifik debat eller talk.
- Lyd-fanen: Under denne fane findes en podcast med formanden for Folkemøde Møn, Erik Harr. Han fortæller om folkemødet generelt, og det vil være en god idé at høre denne podcast med sin klasse, før I tager afsted.
- Tipskupon: Fane med digitale undervisningsmaterialer. Denne er beskrevet i detaljer nedenfor.
- Kort: Her findes et kort fra Google Maps, hvor folkemødets største scener er indtegnet. For at finde de specifikke stader skal man orientere sig på søjlerne, som er til stede i Steges gader.
OBS!
Det er vigtigt, at eleven ikke lukker app’en helt ned, mens han/hun er i gang med spillet. Hvis app’en lukkes helt ned, slettes data, og eleven skal starte forfra. Man må gerne gå ud af app’en og bruge andre funktioner på telefonen, men man må ikke lukke den.
Kontaktoplysninger
Hvis du har spørgsmål til undervisningsmaterialer eller workshops, er du velkommen til at kontakte projektleder Anne Marie Søland på info@folkemoedemoen.dk
![unge-lounge](https://usercontent.one/wp/folkemoedemoen.dk/wp-content/uploads/2023/06/unge-lounge.png?media=1722420844)
Ungelounge