11 madboder, et oversigtskort med spisesteder i Stege og et fællesspisningsarrangement for de frivillige i samarbejde med ZBC. Det er de nye tiltag, som Folkemøde Møn har gjort for at skabe et større fokus på mad i løbet af de to folkemødedage.

Fyldte restauranter, lange køer og tomme kølediske har gennem de seneste år været kendetegnet for madoplevelsen på Folkemøde Møn. Derfor har foreningens bestyrelse i år sat stort fokus på madoplevelsen i byen og at gøre spisestederne mere synlige. Det fortæller folkemødets madansvarlige, Signe Gundersen.

“Vi har lyttet til kritikken gennem de senere år, hvor debattører bl.a. selv har haft madpakker med. Det skal man selvfølgelig ikke have på et folkemøde. Derfor har vi skabt et samarbejde med 11 foodtrucks, som hurtigt kan levere mad med et varieret udbud,” fortæller Signe Gundersen.

Derudover har Folkemøde Møn i samarbejde med repræsentanter fra Handelsstandsforeningens bestyrelse fået informationer fra byens spisesteder, som kommer til at fremgå af oversigtskortet for Folkemøde Møn. På den måde bliver Steges faste spisesteder mere synlige på folkemødet.

Drømmen om fællesspisning 

I løbet af årets planlægning har det også været på tale at lave fællesspisning for alle folkemødets gæster. Det første spadestik til dette arrangement bliver taget i år, hvor Folkemøde Møn i samarbejde med kokke- og tjenerelever fra ZBC laver et fællesspisningsarrangement for folkemødets frivillige. Arrangementet kommer til at afrunde unge-aktiviteterne fredag den 18. august.

“Drømmen var et langbord ned gennem Rosengården, men i løbet af planlægningen måtte vi indse, at kapaciteten ikke var stor nok. Derfor besluttede vi, at vi i år indsamler erfaringer blandt vores frivillige i håb om, at vi kan slå fællesspisningen stort op i 2024, hvor det er jubilæumsår for Folkemøde Møn,” fortæller Signe Gundersen.

Bestyrelsen på Folkemøde Møn er dog glade for at inddrage den lokale erhvervsskole mere i folkemødet, og at flere elever får mulighed for at være en aktiv del af tilblivelsen af det største folkemøde i Region Sjælland.

“Et rigtigt folkemøde er for alle, uanset om man læser på en boglig eller en erhvervsfaglig uddannelse. Det understreger vi med denne afslutning, hvor erhvervsskolens elever får bragt deres kompetencer i spil og prøver kræfter med at stable et så stort arrangement på benene,” afrunder Signe Gundersen.

Om Folkemøde Møn

Folkemøde Møn finder sted i Stege den 18. og 19. august 2023. Det er det største folkemøde i Region Sjælland med omkring 15.000 deltagere hvert år. Der sættes fokus på potentialer i provinsen med politiske debatter, kulturelle talks samt workshops. Programmet for årets folkemøde findes påhttps://folkemoedemoen.dk/program/.

Kontaktoplysninger

Bestyrelsesmedlem med ansvar for mad på Folkemøde Møn, Signe Gundersen, tlf. 93 99 77 65