Der bliver deltagerrekord og op mod 100 aktører skal bydes velkommen i Stege, når Folkemøde Møn løber af stablen den 18. og 19. august 2023. Geografien for årets folkemøde er nu lagt, og gæsterne kan se frem mod et folkemøde med god sammenhæng og flow mellem aktørernes emner.

Gennem de senere år har Folkemøde Møn afprøvet nogle forskellige geografiske modeller, men i år rykker Folkemøde Møn tilbage i Storegade. Det fortæller folkemødets formand, Erik Harr.

“Sidste år prøvede vi at holde Storegade fri, og det var en meget fornuftig geografisk plan. I år har vi dog ikke mulighed for at bruge Kirkepladsen, ligesom en af gårdene skal friholdes. Derfor har vi set i alternativer. Årets geografiske plan gør stadig Rosengården til centrum for folkemødet, men vi har også været nødt til at rykke tilbage i Storegade,” forklarer Erik Harr.

Der bliver dog ikke tale om en langvarig afspærring af Steges hovedgade.

“Vi holder kun Storegade lukket fra onsdag aften til lørdag aften for at være mindst muligt til gene for byens borgere og butikker. Samtidig håber vi, at vi ved at være tilbage i Storegade kan bidrage til en større handelslyst blandt folkemødets gæster og skabe et bedre flow mellem de forskellige events,” siger Erik Harr og tilføjer:

“Folkemøder er generelt en fremragende profilering af et lokalområde. Sådan er det også for Møn, hvor mange mennesker får øje på vores ø som turistdestination eller et sted at købe sommerhus. Folkemøde Møn bidrager på den måde til et positivt økosystem, der ikke blot kan måles på de få dage, det løber af stabelen.”

Den nye geografi kommer samtidig med, at Folkemøde Møn slår deltagerrekord på antallet af tilmeldte stader. Næsten 100 aktører deltager på årets folkemøde mod 70 sidste år.

“Vi er naturligvis meget taknemmelige over, at så mange aktører kigger mod Folkemøde Møn og vil være med til at skabe en demokratisk debat i øjenhøjde med både vores unge og vores ældre publikum,” fortæller Erik Harr.

I løbet af juli og begyndelsen af august vil borgerne og det lokale handelsliv blive informeret om folkemødets trafikale virkninger via brev samt på folkemødets sociale medier.

Programmet for Folkemøde Møn forventes at blive lanceret i løbet af juli 2023.

 

Om Folkemøde Møn

Folkemøde Møn er det største folkemøde  i Region Sjælland med omkring 15.000 deltagere hvert år. Der sættes fokus på potentialer i provinsen med politiske debatter, kulturelle talks samt workshops.

 

Kontaktoplysninger

Formand for Folkemøde Møn, Erik Harr, tlf. 26 77 70 04

Projektleder for Folkemøde Møn, Louise Lindhagen, tlf. 20 25 75 44